Admin Admin
المساهمات : 141 تاريخ التسجيل : 08/12/2010
| موضوع: طريقة عمل البيتزا السبت ديسمبر 11, 2010 4:06 pm | |
| المقادير: * نصف كيلوا دقيق - * ربع كيلوا جبنة موتزاريلا - * كوب لبن ضغير وعلبة زبادى صغير اوكوب لبن كبير+ ملعقة كبيرة قشطة - * 4 بيضات - * نصف كوب زيت زرة + معلقة زبدة للتجميل - * 2 كيس خميرة فورية (1 معلقة كبيرة ):::يتم وضع الخميرة فى كوب كبير مملوء بنصفة ماء + معلقة دقيق ومعلقة ضغيرة سكر للتأكد من صلاحية الخميرة اتركيها ربع ساعة فى جو حار ونصف ساعة اذا كان الجو بارد * 4 فلفل اخضر 2 فلفل احمرغير حار - * 1 بصل صغيرة - * 9 حبات زيتون أسود - * 5 حبات طماطم لتقسمها ما بين (صوص الطماطم وقطع (حجم متوسك)- #الاضافة # (ربع كيلولحم مفروم بقرى +مشروم ) - 2 . او ( ربع ك سلامى بقرى + ربع هوت دوج) 3. او 200جرام تونـــة 4. او بتزا بجبن الموتزاريلا وصوص الطماطم الخاص )- 5. او ربع ك سلامى بقرى+ بيرونى بقرى + لحم بقرى صافى + مشروم ملحوظة " اختارى حشو البيتزا تبع رغبتك من احدى الاخيرات الخمسة السابقة لعمل بيتزابمقادير محسوبة وهى الواحدة منها حجم كبير تكفى لشخصين الطريقة: قومىباحضار الدقيق فى وعاء كبير وعميق ثم كوب الزيت والاربع بيضات ثم ضعى ملحوكمون وفلفل حتى تذوقى العجين تكون بطعم عجين العيش الكيزر واخلطى العجينةجيدا بيدك النتيجة افضل ويمكن استخدام الكبةللخلط لضمان انسيابية الخلطوتجانس المكونات ثم ابدأئى بوضع الخميرة (انظرى طريقة اعداداها اعلى ) ثمكوب اللبن واخلطى الخليط حتى يفرد بشكل سهل استخدمى صنية تيفال (ضرورى )وافردى العجينة على الصنية كلها وارفعى الاطراف على حرف الصنية ثم نبدأ الان فى الحشو . 1ضعيى على حرف الصنيةبجانب الاحرف الجبنة على بشكل صوابع قومى بثنى الحرفالى الجبنةواتركيها ساعة كاملة فى جو دافىء وابدثى بعمل خليط الصوص ثمضعية على البيتزا وافردية ثم اللحم او التونه ثم قطع الفلفل على شكل حلقاتثم افرمى حبتان طماطم مع 1 فلفل اخضر واخر احمر مع توابلهم ثم ضعيهم علىوجه الصنية ايضا الزيتون يوزع بشكل متناسق ثم الجبنة المتبقية من النضفكيلوا تفرد بها الصنية كلها وتزج فى فرن عالى (180_200 ) لمدة بين 5الى 8 ملحوظة يمكن ان نضع الجبنة بعد 4 دقائق من وضعها فى الفرن والتأكد انها رفعت الصنية مقاس
| |
|