عائلة السلالمية
عائلة السلالمية
عائلة السلالمية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

عائلة السلالمية

الموقع الرسمى لعائله السلالميه بالفيوم وشمال سيناء
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اكلات مصرية ...........

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin



المساهمات : 141
تاريخ التسجيل : 08/12/2010

اكلات مصرية ........... Empty
مُساهمةموضوع: اكلات مصرية ...........   اكلات مصرية ........... Icon_minitimeالسبت ديسمبر 11, 2010 4:07 pm

اكلاتنا المصريه الجميله والمشهوره في انحاء العالمك تستحق تجميع اشهرها والذي اجمع الكل علي حبها

وهذا ملف للاكلات المصريه الشهيه ..........


وعلي بركه الله نبدأ ...........


****
المكرونه بالباشاميل ****

المقادير تكفى لـ 3 اشخاص

نصف كيس مكرونه قلم مسلوقه فى ماء وملح وزيت

مقادير الباشميل

خمس ملاعق دقيق

ملعقه قرفه ناعمه ونصف ملعقه فلفل اسود او ابيض وملح

ا ليتر لبن كامل الدسم
200
جرام زبده

مقادير الحشوه

نصف كيلو لحم مفروم

بصله كبيره

نصف فلفلايه رومى

بهارات وقرفه وهيل وفلفل احمر حلو واسود وملح او مرقه دجاج كينور الفوريه

ثلاث ملاعق زيت

وكوب عصير طماطم


طريقـــــــــــــــــــــــــه التحضير


فى الاول هنعصج اللحمه بالبصل والفلفل الاخضر الى ان يصبح لونها بنى ثم نضع عصير الطماطم والتوابل ومرقه الدجاج ونتركها لتتسبك


الباشاميل

نحمرالدقيق فى الزبد على نار هادئه ثم نضيف القرفه والملح والفلفل ونضيف اللبنالدافىء وليس الساخن نضيف اللبن بالتدريج مع الخفق المستمى بالمضرب السيلكحتى نحصل على قوام طرى اللى حد ما او حسب رغبتك تخين او رقيق

نجهزصينيه تيفال او بيركس وندهنها جيدا بالزبده ثم نضع طبقه رقيقه منالباشاميل ثم طبقه مكرونه ثم طبقه الللحم المفروم ثم طبقه مكرونه ثم طبقهباشاميل سميكه


نخفق بيضه جيدا مع ملعقه كبيره صلصه طماطم وملح وفلفل احمر حلو ويمكن اضافه جبن مبشور حسب الرغبه ثم نفرد المزيج على وجه الصينيه

تدخل فى فرن ساخن جدا لمده نصف ساعه ثم نهدىء النار حتى يحمر الوجه ..

وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا




***
الكفته بالبطاطس ****

المقادير
لحم مفروم .
ارز مطحون او فريكه
بصلة كبيرة مفرومة فرم ناعم .
4
ملعقة صغيرة توم مهروس .
ملعقة كزبرة خضراء مفرومة فرم ناعم .
ملعقه بقدونس وشبت مفروم فرم ناعم .
ملح وبهار ( كمون وفلفل )
قليل من الزيت .
مقادير الصلصه
بصل جوانح
ثوم مهروس
فلفل اخضر
مكعب ماجى
حبات صغيرة من البطاطس العدد حسب الرغبة .
كاسة عصير طماطم .


الطريقة

اخلطي اللحمة مع التوم والبصل والكزبرة والبقدونس وقليل من البها والملح الازم ثم كوريها حبات صغيرة او حسب الرغبة .
ضعيهافي المقلاه مع القليل من الزيت وضعي الغطاء وضعيها على نار هادئه واتركيهاقليل حتى تحمر اللحمة وتتماسك قليل فى طنجره اخرى حمرى بصل مقطع جوانحيصفر ثم ضيفى الثوم والفلفل الاخضراضيفي عصير الطماطم مع نصف الكاسة ماءثم البهار والملح والماجى الازم ثم ضعي الغطاء واتركيها قلقل على النار ثماضيفي حبات البطاطس بع تقشيرها وضعي الغطاء واتركيها على النار حتى تنضجالبطاطس وممكن اضافة حبات من البسلة الخضراء .
وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا




****
طاجن ورق العنب بشوربه الكوارع ****

المقادير

ورق عنب مسلوق مع قليل من ملح الليمون
كوبان من الارز المصرى
كوب من مفروم البقدونس والكزبره والشبت وعودان من النعناع الاخضر
كوبان من عصير الطماطم
1
فلفله اخضر رومى مفرومه
2
بصله مفرومه
راس ثوم مدقوق
يمكن اضافه اللحم المفروم
مقدار من شوربه الكوارع او شوربه لحم
نصف كوب زيت او ثلاث ملاعق سمن
التوابل (( فلفل اسود وفلفل احمر حلو ملح بهارات حبهان وجوزه الطيب مطحونين قرفه ناعمه كزبره مطحونه )))

الطــــــــــــــــــــــــــــريقه

يحمرالبصل والفلفل الاخضر فى الزيت ثم نضيف ملعقتين من مفروم الكزبرهوالبقدونس والشبت والنعناع الى البصله والفلفل الاسود وعصير الطماطم وتتركلتتسبك اى يطفوا الزيت على وجه الطماطم

ثم نطفى النار ونضيفالارز والبقدونش والكزبره والشبت والنعناع وملعقتين بصل مفروم وملعقتينفلفل اخضر مفروم وباقى التوابل كلها كميه التوابل حسب الرغبه

نحضر الطاجن او صينيه بيركس عميقه ونضع فىها حلقات بصل وجزر وبطاطس ضرورى جدا وضع البطاطس وحلقات الليمون

نقومبحشو ورق العنب ورصه فى الطاجن خلف خلاف ثن نرش الثوم المدقوق على وجه ورقالعنب المحشو ونسخن الفرن الى اعلى درجه ونسقى طاجن ورق العنب بالشوربه معمراعات عدم ملىء الطاجن بالشوربه وتزويده كل ما يحتاج للشوربه
وتغطيته جيدا بطبقتين من ورق الالمونيوم

وعندما ينضج قدميه سخنى قليل من السمن ورشيه على وجه الطاجن للتلميع

وقدميه بجانبه سلطه الزبادى بالخيار وشوربه الخضار
وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا





****
صينيه القرنبيط باللحمه المفرومه ****

المقادير

1
كيلوقرنبيط_300 غرام لحمة مفرومةواحد فنجان عصير طماطم 2بصلة ملح وفلفل أسودحسب الرغبة زيت للقلي 1ملعقةعصير ليمون . 3حبات هيل _ ثوم مفروم _2عودكزبرة و2عودبقدونس مفروم.

الطريقه

إقلي بالزيت القرنبيط والبصل بعد تقطيعه حلقات .
رصيها في الصينية .
ضعاللحمة في زبدية مع إضافت الثوم الكزبرة والبقدونس المفروم والملح والفلفلووضعها على وجه الصينية أخلطي عصير الطماطم والهيل وعصير الليمون فيالخلاط وصبي الخليط علىوجه الصينية وغطيها بورق القصدير .
أدخليها الفرن لمدة 20 دقيقة .

وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا




****
سمك بورى مشوى بسر الخلطه الاسكندرانية ****

الخلطــــــــــــــــــــــــــة
ثوم مدقوق فى الهون
طماطم مفرومه ناعم
فلفل اخضر
فلفل شطه
توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق
ملعقتين زيت
خل
عصير ليمون ومبشور الليمون
رده (( نخاله))

الطريقـــــــــــــــــــــــــــــــــة

يدقالثوم فى المدق ويدق معه الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخلوالطماطم تؤخذ نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فىالثلاجه لمده نصف ساعه او ساعه
ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق
ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا

وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا


****
ياناس ياعسل الكشرى المصرى وصل ****

المقادير

مكرونه صغيره مسلوقه
ارز ابيض
شعريه
حلقات بصل
ملعقه دقيق
صلصه صماطم
عدس بجبه او اصفر
ثوم
زيت

الطريقه

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا
لعمل الصلصه
ناخودمقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر فيه الثوم ونضيف معه التوابلالفلفل الاسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصهالطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه والقليل من الخل
طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه

وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا




****
الملوخيه بالجمبرى ****

المقــــــــــــــــــــــــــــادير

ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )

نصف كيلو جمبرى منظف جيدا

بصله مقطعه مكعبات

جزره

وحلقات ليمون

ثوم مدقوووووق

ربع حزمه كزبره خضراء

حبة طماطم

كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح

3
ملاعق من السمن

طريقــــــــــــــــــــــــه التحضيـــــــــــــــــــــر

اسلقىالجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم وحلقاتالليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق الغاروالملح

صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفىواعيدى غليه ثم ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه وقليل من الثومالمدقوق والكزبره الناشفه المطحونه
ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى لهكزبره مطحونه ثم اعملى تشششششششششششششششششششششششششششششششش !!! فى الملوخيهوغطيها جيدا لمده خمش دقائق

معلش لازم تتخضوا عشان تطلع حلوه

ملحــــــــــوظه سمك الملوخيه حسب الرغبه فى ناس تحبها سميكه وفى ناس تحبها خفيفه انا شخصيا بحبها خفيفه


وبالهنا والشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elsalalmea.yoo7.com
 
اكلات مصرية ...........
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عائلة السلالمية :: منتديات حواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: